یائسگی زودرس
یائسگی زودرس به قطع شدن پریود بیش از یکسال در خانمهای زیر 45 سال اطلاق می شود و در صورتی که این اتفاق در خانمهای زیر 40 سال رخ دهد به آن نارسایی زودرس تخمدان گفته میشود.
یائسگی (پساقاعدگی) یک مرحله طبیعی از زندگی زنان است و یائسگی قطعی هنگامی اتفاق می افتد که یکسال از آخرین قاعدگی گذشته باشد.
به چه دلیل یائسگی زودرس ایجاد می شود ؟
شایعترین علائم یائسگی زودرس :
یائسگی یا پساقاعدگی بیماری نیست و نارسایی یا نقص تلقی نمی شود. در واقع یائسگی تغییری طبیعی و لازم در زندگی زنان است و مثل هر دوره دیگر زندگی از جمله دوران بلوغ چالش ها و مزایای خود را دارد ، با این تفاوت که در دوران یائسگی فرد با تجربه است و توانایی برخورد با مشکلات و حل و فصل مسائل را دارد.
یائسگی زودرس قابل درمان است ؟
با بروز یائسگی زودرس درمان های هورمونی برای داشتن سیکل های قاعدگی حداقل به مدت پنج سال باید دنبال شود. هورمون درمانی حاوی هورمون های زنانه است و زمانی که بدن قادر به ساخت این هورمون ها نیست ، این داروهای هورمونی جایگزین هورمون های طبیعی از دست رفته می شوند.
درمان خودسرانه ممنوع !
فقط در موارد خاص و با تشخیص پزشک از درمان های هورمونی ، در درمان یائسگی زودرس استفاده می شود . مصرف خودسرانه هرگونه دارو در این دوران ممنوع است . زمانی فرد سابقه ابتلا به سرطان پستان ، سرطان تخمدان ، سرطان اندومتر ، ابتلا به لخته های خونی در ریه ها و یا سکته مغزی را دارد معمولا نباید از هورمون درمانی استفاده کند.
چگونه از بروز یائسگی زودرس پیشگیری کنیم ؟
یوگا بهترین ورزش برای یائسگی است . در این ورزش شما روش درست نفس کشیدن را می آموزید و استرس بدن شما کاهش پیدا می کند .
همچنین یوگا میتواند علائمی نظیر گر گرفتگی ، تحریک پذیری و خستگی را از بین ببرد.